Georgia Ramon - Fahrenheit 132

59 kr

Detta är choklad gjord på minimalt processade kakaobönor där temperaturen under chokladframställningen aldrig överstiger 55,55 °C (132 F). Kakaon rostas alltså inte utan hettas endast upp till denna temperatur för att döda eventuella patogener som kan finnas på kakaon.

Den här typen av choklad marknadsförs vanligtvis som "RAW-choklad" (råchoklad) men då choklad per definition aldrig är rå har Georgia Ramon hittat på backronymen R.A.W. som står för Rough-Authentic-Wild. Kakaon kommer från Öko-Caribe i Dominikanska Republiken.

Sharon Terenzi (The Chocolate Journalist) har skrivit en bra sammanfattning  av varför choklad aldrig bör beskrivas som rå/raw.

Smak: Tydlig fermenterad karaktär med kryddiga toner.
Nettovikt: 50 g
Ingredienser: orostade kakaobönor*, rårörsocker*. *Ekologisk ingrediens. Kan innehålla spår av nötter och mjölk.

I lager: 9 st